Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Κινητοποιήσεις σε σχολεία στη Νέα Ραιδεστό και Πολίχνη

Σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου, γονείς και μαθητές. Διαμαρτύρονται γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του καινούργιου σχολείου το οποίο θα δεχτεί τα συνολικά 120 παιδιά που μέχρι σήμερα φιλοξενούνταν στο παλιό σχολείο.
Απείχαν σήμερα από τα μαθήματά τους οι μαθητές στο 4ο Γυμνάσιο Μετεώρων Πολίχνης. Με τη συμπαράσταση Καθηγητών και Γονέων, διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που προκαλούνται από τη διπλοβάρδια.
Οι μαθητές και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Πολίχνης τονίζουν ότι η μείωση των τμημάτων, που όπως υποστηρίζει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να πραγματοποιηθεί λόγω της μείωσης του αριθμού των μαθητών και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν, αλλά και η συνακόλουθη αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, θα επιβαρύνει τους μαθητές, οι οποίοι ήδη υφίστανται έντονα το πρόβλημα της διπλοβάρδιας.
Ο Δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης ζητά να παραμείνουν τμήματα στο 4ο γυμνάσιο Πολίχνης ως έχουν και να μη μειωθούν εξαιτίας της αντίστοιχης μείωσης του αριθμού των μαθητών, οι οποίοι, λόγω της διπλοβάρδιας, αναγκάστηκαν να φοιτήσουν σε σχολεία γειτονικών δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: