Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Παπανδρέου: Το 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία

Μια παλιά του δέσμευση, όσον αφορά την παιδεία, επανέλαβε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου(ο οποίος έχει διατελέσει, στο παρελθόν, υπουργός Παιδείας): Να επενδύσει, όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση, το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, στην Παιδεία.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου 2008, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέστη στον αγιασμό, για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μετά τον αγιασμό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Με την αρχή της σχολικής χρονιάς, να ευχηθώ σε όλους, ιδιαίτερα στους μαθητές που αποτελούν τον πλούτο της χώρας μας, έναν τεράστιο πλούτο, γονείς και εκπαιδευτικούς, καλή χρονιά. Είναι για μας εθνική προτεραιότητα, πρώτη εθνική προτεραιότητα η επένδυση στην παιδεία, διότι από εκεί θα έρθει η ανάπτυξη, από εκεί θα έρθει η κοινωνική συνοχή, από εκεί θα έρθει και μια κοινωνία ανθρώπινη. Γι' αυτό εμείς έχουμε δεσμευτεί να επενδύσουμε το 5% του ΑΕΠ στην παιδεία, αλλά κι ένα 2% επιπλέον στην έρευνα. Είναι ένα σημαντικό βήμα για μας, μία δέσμευση για να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα τα οποία βλέπουμε, με τις ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, με διπλοβάρδιες, προβλήματα τα οποία καθημερινά βλέπουμε στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι βασική μας προτεραιότητα, είναι εθνική ανάγκη και δεσμευόμαστε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: