Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Κατάληψη ανήμερα του Αγίου Δημητρίου

Μπορεί οι καταλήψεις να μειώθηκαν χθες στις 23 από τις 33, παρόλα αυτά, το πρωί της Δευτέρας, 26 Οκτωβρίου 2009, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές δεκατεσσάρων σχολείων κάνουν κατάληψη στο δημαρχείο Χορτιάτη. Όπως ανακοίνωσαν, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών διαμερισμάτων Χορτιάτη, Φιλύρου, Εξοχής και Ασβεστοχωρίου διαμαρτύρονται για το μεγάλο πρόβλημα της διπλοβάρδιας αλλά και για την έλλειψη σχολικών υποδομών στα 14 σχολεία του δήμου.
Τη Δευτέρα θα δηλώσουν την αντίθεση τους για τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, για τα παλαιά, υπερφορτωμένα κτίρια, όπως επίσης και για τις αίθουσες οι οποίες είναι χωρισμένες με γυψοσανίδες, ασφυκτικές, με αδυναμίες στον αερισμό και το φωτισμό.
Καταγγέλλουν το γεγονός ότι πολλά παιδιά κάνουν μάθημα σε νοικιασμένα μαγαζιά, προκάτ και σε κοντέινερ που τοποθετούνται στις αυλές, αλλά και το ότι τα προαύλια είναι χωρίς πράσινο και πολύ μικρότερα απ ότι προβλέπει ο νόμος.
Στη σχετική ανακοίνωση δε, υπογραμμίζουν την αδιαφορία και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών που αφορούν στην ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: