Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Αθώος ο δάσκαλος για το "χτύπημα"

Απαλλάχθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο δάσκαλος που κατηγορούνταν ότι χτύπησε μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε δημοτικό σχολείο του Ευόσμου. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία, από πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σε πρόκληση απλής σωματικής βλάβης και κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη, καθώς οι γονείς του ανήλικου εξαρχής είχαν εκφράσει την επιθυμία να μην κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του εκπαιδευτικού.
Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου κι εκεί της είπαν ότι η υπόθεση θα παραπέμπονταν στα Δικαστήρια. Τότε, εκείνη ζήτησε να μη διωχθεί ο δάσκαλος, αλλά η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα.
Στην απόφαση του δικαστηρίου καταμετρήθηκε και το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που ανέφερε ότι τα τραύματα του παιδιού δεν ήταν «επικίνδυνα».
Στην απολογία του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται. «Ο μαθητής έκανε θόρυβο. Τού έκανα παρατήρηση και κάνοντας μια πατρική κίνηση να τον επαναφέρω, αυτός χτύπησε μόνος του στο θρανίο», ισχυρίστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: