Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Διαμαρτυρία ωρομίσθιων καθηγητών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, το πρωί του Σαββάτου 30 Μαΐου 2009, ωρομίσθιοι καθηγητές στην πλατεία Δικαστηρίων, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Ζητούν το διορισμό τους επειδή, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει σχολείο χωρίς καθηγητές.
"Εμείς οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί απασχολούμαστε στη δημόσια εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της. Διδάσκουμε στα ίδια σχολεία, τους ίδιους μαθητές, συμβάλλουμε εξίσου στη μόρφωση των παιδιών, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας. Ωστόσο, καλούμαστε να επιτελέσουμε το λειτούργημα αυτό σε απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις έννοιες της εκπαίδευσης, της ατομικής αξιοπρέπειας, και των εργασιακών δικαιωμάτων μας", τονίζει η ωρομίσθια καθηγήτρια Δήμητρα Τζιώτζιου.
Ο συνάδελφός της, Αλέξ. Καρυπίδης, κάνει λόγο για "εξευτελιστικές αμοιβές, πληρωμές μετά από μήνες, διασκορπισμός των λίγων ωρών σε πολλά σχολεία χωρίς πληρωμή οδοιπορικών, μισά δικαιώματα σε γονικές, αναρρωτικές άδειες, κάνουμε 2 και 3 δουλειές για για να ζήσουμε, κάθε ιούνη μένουμε άνεργοι"...
Στη συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως "Σταθερή Δουλειά σε Όλους στα Σχολεία - Με την Ωρομίσθια Δε Χτίζονται Σχολεία" και "Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας".
Φτάνει!! Ως Εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: