Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μικροί επιστήμονες στο Πλανητάριο

Παιδιά, ηλικίας από 9 ως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία, μέσω του προγράμματος «Θερινή απόδραση στην καινοτομία». Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θρακης, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας, Γιάννης Αντωνόπουλος.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα με έμφαση στη δημιουργία και την επιστήμη, το οποίο εγκαινιάζει, αυτό το καλοκαίρι, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας. Σε συνεργασία με το ΥΜΑΘ διοργανώνει τρία πενθήμερα προγράμματα για τα παιδιά, από 22 έως 26 Ιουνίου, από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου και από 6 έως 10 Ιουλίου.
Σε κάθε πρόγραμμα θα συμμετάσχουν 25 παιδιά που θα απασχολούνται στο χώρο του κέντρου διάδοσης επιστημών απο τις 8.30 το πρωί μέχρι και τις 15.30 μετά το μεσημέρι. Μάλιστα, τα παιδιά θα σιτίζονται στους χώρους του Κέντρου.
Στόχοι του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με την επιστήμη και την τεχνολογία, η εξοικείωση με την έρευνα, η αναγνώριση της αξίας της γνώσης, της εφευρετικότητας και της καινοτομίας. Η αξιόλογηση του προγράμματος θα δίξει εάν θα πρέπει να συνεχισθεί και στο μέλλον και ίσως να γίνει και θεσμός.
Το πρόγραμμα θα κοστίσει 10.000 ευρώ . Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα πληρώσουν μόνο 50 ευρώ την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: