Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΑΠΘ: Λύση στις εργολαβίες

Τη δική του λύση στο πρόβλημα με τις εργολαβίες προσπαθεί να δώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Ετοιμάζει τροπολογία νόμου, με την οποία να μπορεί να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και να παρακάμπτει, προς το συμφέρον των εργαζόμενων, το ΑΣΕΠ.
Την απόφαση έλαβε το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος σε συνεδρίαση που είχε με την Επιτροπή, αρμόδια να διερευνήσει το θέμα. Ενέκρινε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης και αιτιολογική έκθεση, που συνέταξε η Επιτροπή, με την οποία προβλέπεται η ένταξη στο ΑΠΘ του εργολαβικού προσωπικού με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Η σχετική πρόταση θα υποβληθεί στο αρμόδιο υπουργείο.
Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια να αρθεί η αναστολή των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ (με ρύθμιση από την πολιτεία) για το εργολαβικό προσωπικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος, καθώς και οι μεμονωμένες προσπάθειες των εργαζομένων να υποβάλουν αιτήσεις θεραπείας προς τον ΑΣΕΠ, προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις τους.
Να θυμίσουμε ότι, με δικαιολογία την ανάθεση, σε ερολάβους, των τομέων της καθαριότητας και της ασφάλειας, είχε γίνει η κατάληψη στο κτίριο της πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από ομάδα νεαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: