Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Έληξε η κατάληψη

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Αποχώρησαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη 7 Απριλίου 2009, οι νεαροί που είχαν καταλάβει το κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αποφασισμένος να προσφύγει στις αρχές, ο πρύτανης Αν. Μάνθος.

Το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί συνέλευση των νεαρών, οι οποίοι ζητούσαν να σταματήσει η διοίκηση του ΑΠΘ να προσλαμβάνει εργολαβικά συνεργεία για τον καθαρισμό των χώρων του Πανεπιστημίου. Όπως έλεγαν, η κίνησή τους να καταλάβουν το κτίριο της πρυτανείας ήταν και μια κίνηση συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την καθαρίστρια-συνδικαλίστρια που υπέστη επίθεση με βιτριόλι, στην Αθήνα.
Στη συνέλευση αποφασίστηκε η λύση της κατάληψης.
Το μεσημέρι της Τρίτης 7 Απριλίου 2009, το σωματείο εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ αποφάσισε σε συνέλευση του να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί σε νέα συνέλευση.
Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Αν. Μάνθος, δήλωσε: «Δε θα διστάσω να στείλω τα απαραίτητα έγγραφα στον εισαγγελέα, αν ξαναγίνουν καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο έτσι ώστε να επέμβουν οι αστυνομικές αρχές". Είπε, ακόμη, πως υπήρξε ελλειπής ενημέρωση από τα ΜΜΕ για το θέμα των καταλήψεων αλλά και για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης -και ειδικά στο σέρβερ του πανεπιστημίου. "Υπήρχαν μόνο σπασμένα τζάμια", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: