Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Πολυβραβευμένη συνθέτρια κλασσικής, ετών... 22!


Μόλις 22 ετών κι όμως, πολυβραβευμένη! Η φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Λίνα Τόνια, κατέκτησε άλλο ένα βραβείο -αυτήν τη φορά στο διαγωνισμό IVAN SPASSOV.
Ο διαγωνισμός IVAN SPASSOV δημιουργήθηκε το 1998 από την Ακαδημία Τεχνών της Σόφιας, προς τιμή του συνθέτη της Βουγλαρίας Ιvan Spassov(1934 - 1996). Θεωρείται από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς Σύνθεσης και φιλοξενεί συνθέτες ανεξαρτήτου εθνικότητας και ηλικίας. Η κ. Τόνια συμμετείχε με το έργο "ΕΠΙΤΥΜΒΙΟ" για ορχήστρα και κέρδισε το Τρίτο Βραβείο.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Σόφια, από 23 έως και 25 Νοεμβρίου 2007 και ήταν μία διοργάνωση των «Academy of Music, Dance and Fine Arts Union of Bulgarian Composers» του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας και «National Centre for Music and Dance - Pazardjik Municipality».
Ο πρύτανης του Α.Π.Θ. Αν. Μάνθος, εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στην κ. Τόνια που ανέδειξε το ταλέντο της. «Δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνθος «αλλά και προσωπικής προσπάθειας. Υπάρχουν πολλά ταλέντα τα οποία μένουν καταπιεσμένα και δεν αναδεικνύονται καθώς δεν τα αναζητά το ίδιο το άτομο. Η κ. Τόνια αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, στο να αναδείξουμε τις καλύτερες πτυχές του εαυτού μας». Η κ. Τόνια ευχαρίστησε τον πρύτανη και αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που κατέβαλε για να πετύχει τους στόχους της.
Να σημειωθεί ότι η κ. Λίνα Τόνια, είναι 22 ετών, σπουδάζει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., στην κατεύθυνση Σύνθεσης και έχει κερδίσει τα παρακάτω βραβεία:
  • Σεπτέμβριος 2007 - Πρώτο βραβείο στον 40 Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης «Jurgensen», στη Μόσχα, με το έργο «Μνημόνιο».
  • Οκτώβριος 2005 - Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης δωματίου που διοργανώθηκε από το Α.Π.Θ., με το έργο «Anil» για κλαρινέτο και πιάνο.
  • Ιανουάριος 2006 - τιμητική διάκριση στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φίλων της Μουσικής που διοργανώθηκε στην Ανθούσα Αττικής, για το έργο «Ικεσία» IΙ κουϊντέτο εγχόρδων.
  • Σεπτέμβριος 2006 - Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης δωματίου που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, με το έργο «Ικεσία» IV για επτά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: