Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Στρώνουν τραπέζι σε άπορους φοιτητές!

Ρεπορτάζ: ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανθρωπιστικό έργο, που δεν έχει προηγούμενο, θα υλοποιήσει από τις επόμενες μέρες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Αναστάσιο Μάνθο. Σκοπεύει να σιτίσει, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΑΠΘ, όλους τους άπορους φοιτητές! Ο κ. Μάνθος είδε τις ευγενικές προθέσεις του Συνδέσμου για παροχή υπηρεσιών σε άπορους φοιτητές και την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ η συμφωνία αυτή θα ενεργοποιηθεί και επισήμως!
Ο πρύτανης του ΑΠΘ έδωσε εντολή και ελέγχθηκαν τα οικονομικά στοιχεία των φοιτητών. Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα εκδώσει για όσους χρήζουν οικονομικής στήριξης, μια ειδική ταυτότητα για να έχουν τη δυνατότητα να την επιδεικνύουν στα καταστήματα εστίασης που θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα και να σιτίζονται δωρεάν.
Ίδιας αντιμετώπισης θα τύχουν και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών. Το πανεπιστήμιο θα τυπώσει αυτοκόλλητα με το λογότυπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης για τις επιχειρήσεις που θα μετέχουν στο μέτρο. Όσα καταστήματα θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα θα κολλήσουν στην είσοδο τους το ειδικό σήμα, ώστε να αναγνωρίζουν τα μαγαζιά οι φοιτητές και να τα επισκέπτονται.
«Για το Πανεπιστήμιο αυτή η ενέργεια του Συνδέσμου έχει την ισχύ πτυχίου ανθρωπιστικών σπουδών», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Μάνθος. «Η πρόθεση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Κέντρων Εστίασης και Διασκεδασης(ΠΑΣΚΕΔΙ), να φιλοξενήσει άπορους φοιτητές, στους οποίους δεν υπάγονται μόνο τα Ελληνόπουλα αλλά και φοιτητές από όλο τον κόσμο και ειδικότερα αυτών από το πρόγραμμα «ERASMUS», είναι καθ’ όλα αξιέπαινη», συμπλήρωσε.
Με θέρμη και ζεστασιά αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες εστιατορίων τη νέα πρωτοποριακή κίνηση του Συνδέσμου τους. Ο κύριος Γιώργος Μιχαηλίδης φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όπως μας είπε: «Ξέρω τι πάει να πει να σπουδάζεις και να μην έχεις χρήματα να φας. Πάνω απ’ όλα είναι μια καλή πράξη και στις 2 Ιουλίου θα δώσω το παρόν μου και την υπόσχεσή μου να βοηθήσω τους άπορους φοιτητές».
«Είναι μια ανθρωπιστική κίνηση και εν μέσω οικονομικής κρίσης που τα λουριά σφίγγουν και οι τσέπες είναι μαζεμένες είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω τους φοιτητές παρέχοντας τους τις υπηρεσίες της καφετέριας μου», επισήμανε η κυρία Μαρία Δημητρίου.
«Αντί να πετάξεις το φαγητό, αντί να κρατήσεις μια κουταλιά καφέ, το χαρίζεις απλόχερα σε αυτά τα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη», υπογράμμισε ο κύριος Νίκος Ζαχαριάδης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι φοιτητές με τη σειρά τους πάντως, φάνηκαν να εκτιμούν αυτή την κίνηση του ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. Ο Μανόλης Παντελίδης, ισχυρίστηκε πως έχει γνωρίσει φοιτητές να πεινούν στην κυριολεξία και να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλουν ένα χαρτζιλίκι επιβίωσης. «Είναι πολύ καλή κίνηση και αξιέπαινη, αν σκεφτείς ότι αυτοί οι φοιτητές δεν έρχονται στη σχολή για να μπορέσουν να ζήσουν».
«Αυτή η κίνηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης θα κάνει χαρούμενους πολλούς φοιτητές και στ’ αλήθεια θα τους λύσει τα χέρια. Είναι πραγματικά λυπηρό και τραγικό να έχεις περάσει σε μια σχολή και να μην την παρακολουθείς γιατί είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις για να βγάλεις τα προς το ζειν», υπογράμμισε η Ελένη Κυριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: